Robert Bonet: ‘Un passeig per la Història’. 10 anys de Nova Simplicitat

Robert Bonet: ‘Un passeig per la Història’. 10 anys de Nova Simplicitat
18 Mar 2019

Robert Bonet va presentar entre novembre i febrer passats un treball audiovisual i musical en tres formats (Bluray, CD i fotografia) on commemora els seus primers 10 anys de carrera musical. Una vida artística que ha volgut compartir homenatjant a la vegada a tots aquells que n’han format part d’alguna manera. Així trobem, per una banda, l’edició física en format llibre que conté un CD de les obres interpretades en directe i per l’altra banda, un BLURAY amb el concert íntegre gravat a 3 càmeres, més una pel·lícula documental titulada «Un passeig per la Història». A més hi podrem trobar 32 pàgines amb fotografies del dia del concert i dibuixos de l’Eric Blanch (dibuixant de Reus).

Un passeig per la Història

Amb ‘Un passeig per la Història’ Robert Bonet pretén presentar el què és la seva primera pel·lícula documental musical. Es tracta d’un documental que parla sobre l’art. En ell, el mateix Robert entrevista a 24 personalitats del món de la cultura i de diverses arts. Entre elles hi podem trobar la Marta Llorens (actriu) i en Miquel Reverte (president d’H2O) i les persones més importants que s’han creuat durant la carrera d’en Robert durant aquests primer anys musicals. En el documental apareixen tots els indrets més significatius de Reus per on es mou el pianista, localitzacions de Salou, Tarragona i Barcelona.

“Un Passeig Per La Història” es un viaje por los recuerdos y las experiencias del joven pianista y compositor simplista pasando por los rincones más significativos de su trayectoria de ciudades como Reus, Salou, Tarragona y Barcelona.

Nuestros protagonistas responden a las mismas preguntas sobre el arte como modelo constructor de la personalidad recordando anécdotas de la carrera de Robert.

Un paseo lleno de amor al arte y con unos diferentes puntos de vista enriquecedores que quizás convergen en la misma conclusión.”

Bonet ha presentat aquests treballs en una gira de concerts en acústic on ha confrontat piano i percussió aconseguint que els temes interpretats semblin una lluita musical. Els espectadors van poder gaudir d’un petit viatge per l’obra de Robert Bonet i el gènere de la Nova Simplicitat connectant d’una manera amigable i propera, fusionant paraules, explicacions que sorgeixen espontàniament amb diferents universos musicals d’estils i formes en les que d’alguna manera l’autor s’hi ha vist involucrat.

Robert Bonet, pianista i compositor del gènere Nova Simplicitat

Robert Bonet, nascut a Juneda (Lleida) l’any 1984, ha treballat en la composició musical de videoclips, tràilers cinematogràfics i bandes sonores a més de col·laborar amb personalitats del món de la música tant rellevants com Malú, Mónica Naranjo, Pablo Delgado, DASOUL, LUA o Rihanna.

Prolífic músic, ha publicat al llarg de la seva trajectòria musical 3 àlbums: ‘Temptations’ (2018), ‘Un instant – 10th Anniversary (Rewritten & Revised) (2013) i ’10 anys de Nova Simplicitat (Live at Bartrina’s Theatre, Reus-Tarragona) (2019) tots ells a la venda en format físic i disponibles en les principals plataformes digitals.

Robert Bonet 10 anys de nova simplicitat

La Nova Simplicitat

Nova Simplicitat (en alemany, die neue Einfachheit) va ser una tendència estilística sorgida entre alguns dels components de la generació més jove de compositors alemanys en els últims anys de la dècada dels anys setanta i començaments dels vuitanta del segle XX, i que va suposar una reacció no sols contra l’avantguarda musical europea de les dècades dels cinquanta i seixanta, sinó també contra la més àmplia tendència cap a l’objectivitat de començaments de segle.

En general, aquests compositors van propugnar una immediatesa entre l’impuls creatiu i el seu resultat musical amb la intenció de crear una comunicació més fàcil amb les audiències. En alguns casos, això va significar una volta al llenguatge tonal del segle XIX així com a les formes musicals (simfonia, sonata) i a les combinacions instrumentals (quartet de corda, trio amb piano) tradicionals, que havien estat evitades en la seva major part per l’avantguarda. Per a altres compositors, va significar treballar amb textures més simples o l’ocupació d’harmonies triàdiques en contextos no tonals. D’entre els compositors identificats d’una manera més propera amb aquest moviment, només Wolfgang Rihm ha aconseguit una reputació significativa fora d’Alemanya.

(Font: Wikipedia).

Share

KZoo Music

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

0Followers
0Followers
0Subscribers